Андрій Данилко (Вєрка Сердючка) повертається на велику сцену

Через три року публічного мовчання голосиста Сердючка з шостим розміром харизми повертається на велику сцену!

А разом з нею і свято, якого так не вистачало українцям, передає Ukr.Media.

Хто умовив Андрія Данилка перервати концертне самітництво? Про що “доросла” Вєрка заспіває в світовому турі в 2018 році і чи він стане завершальним у кар’єрі народного артиста?

Повернутися вмовили підлітки

– Андрій, три роки тому з-за війни в країні ви вирішили відвести Вєрку Сердючку від українського глядача – з тих пір вона співає або на приватних корпоративах, або за кордоном. Чому саме зараз Сердючка повертається на сцену?

– Велику роль у бажанні повернутися на сцену зіграло “Євробачення” – вдячний йому, адже 10 років пройшло з моменту нашої участі, а реакція іноземців на Сердючку божевільна!

Коли ми знімали смішні ролики для “Євробаченні” на Хрещатику, стільки людей до мене підходило: “Чому вас так довго немає? Повертайтеся! Таке життя в Україні, ще довго змінюватися нічого не буде, а хочеться якогось позитиву”. І такі потрібні слова знаходили, що це відгукнулося в мені.

Що цікаво, багато підлітків підходили і говорили: “Спасибі за дитинство!”, “А я під “Читу-Дриту” стрибав на дивані, коли був школярем”… Таке чіпає.

І коли надійшла пропозиція від Atlas Weekend, я вирішив – окей! Нових речей ми особливо показувати не будемо – це все-таки виступ в рамках фестивалю, а не наш сольник, так що згадаймо хіти, the best від Сердючки.

– А свій новий англомовний хіт про кохання, про який нам розповідав продюсер Нікітін, не презентуєте?

– Ні, оскільки ми його ще не встигли до кінця підготувати. Для того щоб показати цю хітову тему, треба час на підготовку. Думаю, прем’єра нової пісні відбудеться ближче до вересня.

– Складно було співати на англійській мові, з якою ви не дуже-то дружні?

– Я просто добре завчав слова – це ж пісня, а не високоінтелектуальна розмова. Ми робимо цю пісню зі шведами, і вони писали “під мене” не дуже складний текст. Але моїм іноземним глядачам, за великим рахунком, абсолютно все одно, якою мовою співає Сердючка. Легкий акцент їй додасть шарму!

“Без інтриг на “Євробаченні-2017″ не обійшлося”

– Ми так і не зрозуміли до кінця, чому вам не дали виступити на “Євробаченні” – на репетиції ви знімали зірку, говорили емоційну мову, а потім все скасувалося. Як так?

– Зараз я розумію, що це було правильне рішення – прибрати епізод, в якому Вєрка знімає зірку.

В той же час я знав, що іноземці будуть обурюватися, якщо Сердючка не заспіває, і відчував паралельно, що нас “засувають”. Як ніби у організаторів ревнощі була до мого персонажу – тільки б Сердючка не заспівала. Якщо б на численні прохання вона таки заспівала на сцені “Євробачення” пісню “Лаша Тумбай” – розірвала б зал на шматки і наступні виступи виглядали б не так яскраво. Це читалося між рядків у їх розмовах: “Ну і що нам робити після твого виступу?”

– Чому ви називаєте свій світовий тур, запланований на 2018-й, прощальним? Правда, Вєрка піде?

– Я вкладаю в поняття “прощальний тур” відхід від гастрольної діяльності. Отпахивать на сцені за пару годин мені непросто. Мені вже навіть складно в образі Сердючки інтерв’ю давати.

До того ж час змінюється – для кожного персонажа свій час. Красиво скажемо всім “До побачення”.

Але якщо раптом прощальний тур пройде настільки добре, що ми відчуємо себе інакше, – завжди можна організувати тур “Я повертаюсь!” (посміхається).

– А який він, цей “новий матеріал”, який ви показуєте людям довгі роки?

– Там різні речі – і українські пісні, і смішний арт. Але то мого внутрішнього бажання немає їм ділитися, то те, що відбувається в країні так впливає… Відчуваю сильний дисонанс.

В цьому році – рівно 25 років, як я виступаю в образі Вєрки Сердючки.

Може, завдяки участі в “Х-факторі” (Данилко в минулому році став одним із суддів талант-шоу. – Авт.) я нарешті зміг роздивитися навколо: о, ось тут новий магазин побудували, тут взагалі вулиця змінилася… Те, що було в нульових, практично стерто з моєї пам’яті. Я плутав назви міст, мене водили мало не під руки, щоб зі мною перед концертом не дай бог нічого не сталося. І навіть не питали – чи хочу я цього чи ні. Їдемо, їдемо, їдемо – виступаємо. І знову їдемо, їдемо… Зараз я вискочив з цієї гонки. І я не можу сказати, що сумую з цього, з цієї глобальної популярності.

“Ви не уявляєте, скільки у мене нових пісень!”

– Не боїтеся, що людям буде нудно слухати нове і нераскручене?

– Мої нові пісні відразу “заходять”, не потребують підготовки і розкрутки. Є треки, які не сприймаються відразу, а такі, як у мене, навпаки, засвоюються моментально.

Але є і зворотна сторона медалі – вони можуть швидко набридати.

– Знаю, що в ході світового туру у Палаці “Україна” заплановано 10 концертів Сердючки. Чи означає це, що квитки будуть доступні навіть пенсіонерам?

– Так. Мені хочеться, щоб всі змогли піти. Але поки це тільки плани.

– Ви готові фізично до такого навантаження?

– Це дуже складно. У мене був міні-тур по Німеччині, і я відчував, наскільки мені важко. Я не розрахував сили і довго відходив потім. В цей раз спланую програму в щадному для себе форматі.

– Це як? Сердючка адже не співає “медляки” – танці і кураж у кожній ноті!

– Планую розмовний і музичний жанр поєднати. Людям це подобається – їм хочеться Вєркиних монологів, розповідей… Стендапи з Вєркіного життя завжди сприймалися на ура – зрозуміло, що це я про себе розповідаю через Сердючку.

Про ЗДОРОВ’Я “Треба перезавантажитися і грунтовно відпочити”

– Ви кажете, що виступи даються нелегко – бути може, пора задуматися про те, щоб підправити здоров’я?

– Таке бажання є у мене давно. Треба перезавантажитися і грунтовно так відпочити, чого я не робив давно. Стільки в мені накопичилося хронічної втоми, що серйозно порушився сон. Та й зовнішній вигляд постраждав із-за нестачі якісного сну. Хочу взяти паузу і поїхати до моря, сонця і… просто нічого не робити! Просто отримувати задоволення від простих речей: ходьби, неспішних сніданків, плавання, екскурсій. В своє задоволення грати на піаніно, щось вигадувати під настрій. Ти й сам стаєш краще в такі моменти!

У серпні на два тижні з Інкою кудись поїдемо повалятися під сонечком, нічого не робити, дуріти. Кудись недалеко: не моя це історія з трансатлантичними перельотами, після яких організм перебудовується. Згадую наш відпочинок на Азорських островах – як же там круто було! Але мало: всього два дні на роботу і відпочинок.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.