Компанія Symantec придумала “вакцину” від вірусу-здирника

Антивірусна компанія Symantec стверджує, що знайшла спосіб зупинити поширення вірусу, який напередодні заразив системи великих українських компаній, банків та державних установ.

Про це повідомляє ВВС.

Як запевняють фахівці Symantec, для того, аби не допустити інфікування свого комп’ютера, користувачеві досить створити один порожній файл у папці C:Windows.

У Symantec називають це рішення “вакциною” від вірусу, який шифрує дані на комп’ютері користувача і в обмін на розшифровку вимагає заплатити 300 доларів у біткоінах.

“Для того, щоб зупинити поширення вірусу на своєму комп’ютері, користувач повинен створити порожній файл із назвою “perfc” із параметром “тільки для читання” в папці C:Windows”, – йдеться в повідомленні.

Експерти інших компаній, що працюють в області кібербезпеки, підтверджують, що метод працює. Втім, така “вакцина” дозволяє захистити від вірусу тільки персональні комп’ютери. При цьому вони залишаються носієм вірусу, тобто можуть заражати інші машини в своїй мережі. Як зупинити кібератаку загалом, поки не зрозуміло.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.