В Україні від сьогодні скасовано держрегулювання цін на продукти. Як це вплине на життя пересічного українця?

Цей крок має допомогти усунути зайвий адміністративний тиск на бізнес і зробити виробництво інвестиційно привабливим, передає Корупція.Інфо

Сьогодні, 1 липня, набуває чинності постанова Кабміну про скасування державного регулювання цін на продукти харчування.

Відтепер виробники не будуть зобов’язані декларувати ціни на продовольчу продукцію, а також обґрунтовувати Держспоживслужбі необхідність зміни цих цін.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, скасування держрегулювання дасть можливість усунути зайвий адміністративний тиск на бізнес, зробити виробництво інвестиційно привабливим і надати можливість підприємцям швидше адаптуватися до кон’юнктури ринку.

Як повідомляв УНІАН, в минулому році Кабінет міністрів України затвердив пілотний проект скасування державного регулювання цін на продукти харчування з 1 жовтня 2016 року по 1 січня 2017 року.

Наприкінці грудня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що експеримент зі скасуванням держрегулювання виявився виправданим і не призвів до прискорення інфляції. Держрегулювання в Україні регламентувалося постановами уряду 1996 і 2007 років, які забороняли торговельні надбавки вище 15% на соціально значиму продовольчу продукцію.

До таких товарів належать борошно, хліб простої рецептури, макаронні вироби вітчизняного виробництва з нетвердих сортів пшениці, крупи, цукор, яловичина, свинина з кістками, м’ясо птиці в тушках, ковбаси варені 1 сорту, молоко жирністю 2,5%, сметана жирністю 20%, масло вершкове жирністю 72%, сир жирністю 9%, яйця курячі, олія.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.