ТЕРМІНОВО! Одній з областей України загрожує екологічна катастрофа. Деталі приголомшують!

Громадськість Заліщиків б’є на сполох через чергову загрозу національному природному парку „Дністровський каньйон”, передає Корупція.Інфо

Незадовільний стан каналізаційних очисних споруд районного центру становить небезпеку найбільшій водній артерії Тернопільщини і не тільки, адже річка Дністер прокладає своє русло також і через Чернівецьку, Хмельницьку та Вінницьку області.

Забрудненим повітрям дихають жителі багатьох районів на Тернопільщині

Забруднення річки нечистотами, що потрапляють у її води, не лише наносить шкоду екосистемі природного парку, ядром якого власне і є Дністер, а й створює загрозу екологічного лиха. Ще на початку 2000-х років каналізаційні очисні споруди в Заліщиках входили до переліку очисних споруд області, які забезпечували нормативну очистку стоків комунального сектору міста. Але роки експлуатації, фізична та моральна застарілість обладнання, несвоєчасність поточних та капітальних ремонтів стали причиною незадовільної роботи очисних споруд, які фактично не виконують своєї функції.

Стічні каналізаційні води з цілого районного центру без належного очищення вільно потрапляють до басейну річки, що на переконання місцевих жителів різко погіршує епідеміологічний стан у цілому регіоні.

Щоб вжити дієвих заходів з подолання проблеми, громадські активісти разом із представниками влади і органів самоврядування проінспектували очисні споруди та детально обговорили можливі шляхи вирішення даного питання. У підсумку, більшість учасників заходу погодилися із думкою щодо доцільності невідкладного капітального ремонту каналізаційних очисних споруд Заліщицькою міською радою.

Своє рішення учасники наради довели до відома всіх зацікавлених сторін, але коли розпочнуться ремонтні роботи і чи розпочнуться вони взагалі, наразі залишається невідомим.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.