Вбивцю випускниці з Тернопільщини видала кров на штанах(відео)

В присутності журналістів сьогодні розголосили окремі негласні слідчі дії.
За словами очільника ГУНПУ в Тернопільській області Олександра Богомола, йому довелося це зробити через дискредитацію поліцейських групами людей, поширення брехні про нібито незаконні методи слідства та перекриття міжнародної траси. Так, рідні та односельці підозрюваного – 16 річного студента Василя заявляють про порушення під час допиту та тиск на нього, а також про невинуватість підлітка. Мовляв, з нього роблять «цапа відбувала». Вчора навіть влаштували пікет на сесії Тернопільської облради.

Та поліція каже – людьми маніпулюють. У неї є залізні докази причетності Василя до вбивства. Ба більше, рідні знали з першого ж дня, що Василь зарізав Іринку, адже він сам зізнався.

– Всі ці люди, які знають, що його не били, дозволяють собі маніпулювати людьми, депутатами обласної ради, журналістами, розповідати неправду, для того, щоб підвищити агресію до поліції, – обурений Олександр Богомол.

Підозрюваний, заявляє пан Богомол, 40 хвилин спілкувався зі своїм адвокатом і батьком, перш ніж давати свідчення на відео. Він в деталях розповів, як відбулося вбивство і показав це на умовній жертві в присутності судмедексперта, котрий обстежував Іринку Мукоїду.

– В перший же день після вбивства нами було визначено повний маршрут жертви, визначено кілька чоловік, які могли мати причетність до вчинення цього вбивства. В перші два дні нами було вилучено одяг цих людей. В тому числі підозрюваного. Відібрано біологічні взірці. До підозрюваного ми повернулися на 3-4 день, коли зрозуміли, що будь-хто інший це зробити не міг. Перевіряли всі обставини, які ми здобули: первинні результати розтину, ми консультувалися з судмедекспертами, результати відеоспостережень. Допити очевидців, котрі контактували з жертвою, результати моніторингів мобільних з’єднань, сліди злочину під час огляду місця події, – коментує Олександр Богомол. – Версія слідства підтвердилася після того, як нами було перевірено штани підозрюваного. Ззовні крові не було, а з середини були краплі крові, які не вдалося попрати чи почистити. Хлопець нам на відео зізнався, потім в присутності батька ми перевірили, що він не бреше.

Сьогодні ж у поліції оприлюднили записи телефонних розмов брата Василя Владислава з матір’ю, з тіткою Раїсою, а також розмови батька і матері головного підозрюваного.

– На записі буде чітко зазначено, що брат знав про те, що підозрюваний вбив в першу ж ніч, коли це сталося. Ми просто не хотіли щось домальовувати. Мені дуже прикро, що сім’я (а я впевнений, що мама швидше за все теж знала, бо дуже швидко були попрані речі, дуже швидко подзвонили до свідків, просячи сказати, що він мав не ніж, а плоскогубці) дивується, як він так зізнався, а не як він міг вбити людину, – каже головний поліцейський Тернопільщини.

Перше відео – розмова брата підозрюваного Владислава з мамою. На ньому хлопець підтверджує, що Василь зізнався у вбивстві. Також він зазначає, що брата не били. А на записі розмови з тіткою Раїсою Владислав відкрито говорить про вбивство Іринки.

Що ж до розмови батьків, то вона дозволяє пересвідчитися – усі заяви родичів підозрюваного про те, що на них тиснули, поїли горілкою чи наркотиками – брехня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.