Науковці створили корисне для здоров’я пиво

Науковці з Сингапуру створили корисне для здоров’я пиво шляхом додавання до його складу пробіотиків – речовин мікробного походження, які нейтралізують токсини та віруси, а також регулюють імунну систему людини.

“Корисні для здоров’я властивості пробіотиків відомі давно, в багатьох продуктах, схильних до ферментації, містяться так звані хороші бактерії. Але ці речовини ще не додавалися в такий популярний напій як пиво”, – зазначила автор проекту, студентка четвертого курсу Елсіні Чань.

Вона також додала, що їм довелося зіткнутися з низкою проблем, головною з яких став вміст у пиві хмельових кислот, які запобігають росту та виживанню пробіотиків.

Однак у результаті експериментів, які тривали близько 9 місяців, вченим вдалося збільшити та підтримувати життєздатність штаму пробіотика.

“Безпосередньо в цій розробці була застосована бактерія молочної кислоти, яка для підтримки життєдіяльності використовує цукор, що міститься в суслі”, – додала Чань.

За її словами, кінцевий продукт виходить з гострим і терпким смаком при вмісті алкоголю близько 3,5 %. Автор проекту також зазначила, що в 100 мл такого пива міститься близько 1 мільярда бактерій, саме таку дозу рекомендує приймати Міжнародна наукова асоціація пробіотиків і пребіотиків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.