LEGO став конструктором дронів (відео)

Компанія Flybrix представила однойменний конструктор, який дозволяє зібрати невеликий безпілотник, використовуючи деталі конструктора LEGO

lego_3

Компактні Мультикоптери аматорського рівня вагою в кілька десятків грамів зазвичай призначені для польоту в закритих приміщеннях. Однак політ в домашніх умовах, особливо на етапі навчання, часто закінчується зіткненням дрона з перешкодою, що може привести до його поломки. У багатьох таких «домашніх» дронів корпус виконує декоративну функцію, а в якості несучої рами виступає плата з електронікою, тому падіння навіть з невеликої висоти може привести до порушення її роботи. Для захисту важливих вузлів конструкції в таких умовах краще всього підходить концепція навмисно ролламаного дрона, якого після падіння можна зібрати назад. Зокрема, для реалізації такої концепції в домашніх умовах добре підходить більшість дитячих конструкторів, в тому числі LEGO.

Серія конструкторів Flybrix є готовими наборами для конструювання «домашніх» Мультикоптерів з деталей конструктора LEGO і додаткових частин. В залежності від побажань користувач може побудувати квадро-, гекса- або октокоптер. У комплект входять вісім електродвигунів, пропелери, програмований Arduino-сумісний контролер, акумулятор, спеціальні плечі Мультикоптера, сумісні з LEGO, а також пакет з самими кубиками LEGO.

Залежно від обраного набору користувач може управляти Мультикоптером з мобільного телефону або придбати спеціальний пульт дистанційного керування. Ціна одного набору становить 149 доларів, конструктор з пультом обійдеться на сорок доларів дорожче.

Конструктор LEGO використовується в найрізноманітніших проектах, що виходять за рамки дитячих ігор.Наприклад, американська компанія Feinstein Gewehr Werke серійно випускає приклади з LEGO для гвинтівки AR-15. Крім того LEGO часто використовується ентузіастами в різних технічних проектах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...