Лікаря-анестезіолога судитимуть за смерть пацієнта

Лікаря-анестезіолога одного з медичних закладів Львівської обласної ради судитимуть за недбале проведення пункції правої плевральної порожнини хворого, що спричинило його смерть.

“Скеровано до суду кримінальне провадження відносно лікаря-анестезіолога одного з медичних закладів Львівської обласної ради за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого)”, – йдеться у повідомленні.

Лікар був викликаний в липні 2016 року до Сколівської центральної районної лікарні для надання консультації з приводу подальшої тактики лікування стаціонарного хворого.

Фахівець провів пункцію правої плевральної порожнини у хворого, що призвела до внутрішньої кровотечі та пошкодження печінки.

В подальшому, внаслідок проведення цих маніпуляцій, наступила смерть пацієнта.

Нагадаємо, що лікарю загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади у медичних закладах строком до 5-ти років або позбавлення волі на строк до 2-ох років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.