ТЕРМІНОВО! Україною стрімко поширюється смертельна хвороба. На Західній Україні є постраждалі

Мешканка селища Рожнятів захворіла ще 13 липня, однак до медиків звернулася лише через чотири дні, повідомляють в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, передає Корупція.Інфо.

Спочатку жінка лікувалася у центральній районній лікарні, проте коли стан погіршився, її перевели до Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні. Зараз вона з діагнозом ботулізм харчовий середньої важкості знаходиться реанімації. Відомо, що жінка вживала паштет домашнього приготування.

Спеціалістами Рожнятівського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в області в осередку захворювання проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, спалах ботулізму в Україні фахівці зафіксували ще на початку літа у різних регіонах. Від небезпечного недугу померли вже кілька осіб. Фахівці кажуть, що спалахи цієї хвороби виникають не часто у порівнянні з іншими захворюваннями. Але вони надзвичайно небезпечні і потребують швидкого розпізнавання та виявлення джерела інфекції, визначення типу ботулотоксину, попередження інших випадків захворювання і ефективного лікування потерпілих. На все про все у лікарів іноді не більше 12-24 годин. Впродовж цього часу хворому необхідно ввести ботулінічний антитоксин. Тому усі хворі потребують негайної госпіталізації.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.