Патріарх Філарет жорстко заткнув рот попам УПЦ МП. Таких слів від нього ніхто не очікував

Українська православна церква Київського патріархату закликає УПЦ МП припинити брехати. За словами глави УПЦ КП патріарха Філарета, церква не повинна говорити неправду, це непристойно, передає Корупція.Інфо

Таку заяву патріарх Філарет зробив на брифінгу в Києві.

Патріарх Філарет підкреслив, що священики УПЦ МП говорять неправду у своїх проповідях, заявляючи, що на сході України йде “громадянська війна”.

 

“Це – неправда. І церква не повинна говорити неправду. На сході йде не громадянська війна, на сході – агресор Росія. Втрутилися в наші внутрішні справи. Тимчасово оволоділи Кримом, хоча Росія є гарантом недоторканності нашої території”, – заявив Філарет.

Він зазначив, що на Донбасі без сумніву є сепаратисти, але якби не було зовнішнього втручання, то їх би “поставили на місце вже давно”.

“А вся сила сепаратистів – в тому, що їм допомагає Росія своєю армією, своєю технікою. І ми це керівництву Московського патріархату говоримо:” Не кажіть неправду! “. Тому що церкви непристойно говорити неправду. Якщо не можете сказати правду – краще мовчіть, а не кажіть, що це громадянська війна “, – зазначив Філарет. 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.