Порошенко не бачить загрози в знятті санкцій з Росії

Те, що віце-президент США Джозеф Байден заявив про те, що, принаймні, п’ять країн можуть зняти санкції з Росії — відомо вже два роки, про це потихеньку йде мова в міжнародних дипломатичних колах.

6c141953-b94d-4f0c-a4b7-6a0d4f66a9c7_mw1024_mh1024_s

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту порталу «Знай.ua» повідомив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.

«Якщо раніше відмова від санкцій декларувався на рівні лідерів партії і опозиції, — зазначив експерт, — то зараз відмова від санкцій почали декларувати на урядовому рівні з боку Франції та Німеччини. Тому справа йде до того, що санкції можуть бути скасовані. Чому? З кількох причин, в першу чергу тому, що немає прогресу з Мінським угодами і, причому, російські аргументи, що Київ не хоче провести переговори з лідерами так званих Донецької і Луганської республік, для Європи це виглядає досить переконливим. Це можна бачити на рівні коментарів президента Парламентської асамблеї Ради Європи, деяких міністрів і посла Німеччини».

За словами Толстова, можна сказати, що обстановка змінюється. На Київ тиснуть з тим, щоб врегулювати це питання як завгодно, лише б перестали стріляти, а все інше, в тому числі і національна гордість українських політиків, в розрахунок не береться.

На запитання кореспондента порталу «Знай.ua», наскільки серйозною є загроза зняття санкцій з РФ і чи будуть якісь зрушення з боку нашої влади, в тому числі і президента Порошенко, Толстов відповів, що ми не знаємо, що думає Петро Олексійович, то , що він говорить — це одне, він говорить різні речі. Наприклад, на засіданні Генеральної асамблеї ООН, Порошенко говорив більш осудності, на саміті YES в Києві, він говорив незрозуміло для кого.

«Йому то промови хоча і пишуть, але я розумію, що він міг би і сам говорити, так як, в принципі, він людина освічена, закінчив інститут міжнародних економічних відносин і був непоганим студентом. Але те, що йому написав Олег Медведєв для саміту європейської стратегії, щодо того, щоб Європейський Союз вводив санкції раз на рік, а не на півроку, ніяк не може співвідноситися з нинішнім кліматом. Це, по суті, пропозиція, яке йде врозріз з тими тенденціями, які йдуть на Заході. Ознак того, що до цієї пропозиції прислухаються і піде його порадою — немає ніяких підстав. Тому, що думає Порошенко і як він до цього ставиться, ми не знаємо, залишається тільки гадати. Про це нам навряд чи скажуть», — підсумував С. Толстов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...