Скільки грошей повернуть за зекономлену електрику і газ

Українці можуть отримати від держави 135 грн за зекономлену під час опалювального сезону 2016-2017 років електроенергію та близько 700 грн за газ.

Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги мінсоцполітики Віталій Музиченко.

“Монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу -100 кубів. Право отримати гроші мають близько 2 мільйони домогосподарств. Вже звернулася 48%”, – говорить Музиченко.

Щоб отримати гроші, потрібно до 1 вересня звернутися до органів соціального захисту із заявою. Вказати реквізити банківського рахунку або поштового відділення, куди можна перерахувати кошти.

“Це пілотна версія монетизації, яка в подальшому може розглядатися в більш широкому аспекті. Все йде за графіком. Прийом заяв на монетизацію стартував 1 червня. Всі, хто звернеться до вересня, на початку опалювального періоду отримають гроші”, – каже директор департаменту державної соціальної допомоги.

В Україні вже перепризначено 76% субсидій на наступний опалювальний сезон.

“Ситуація в розрізі регіонів поки що нерівномірна. Чернігівська область два тижні тому цю роботу завершила в повному обсязі. Дніпропетровська, Харківська, Полтавська області – на 95- 99%. Волинська, Луганська, Миколаївська, Чернівецька, Хмельницька – на 45-50%”, – додав Віталій Музиченко.

Субсидію на оплату житлово-комунальних послуг не призначать родинам, які здійснили покупку на суму, що перевищує 50 тис. грн. Однак існують винятки. Наприклад, оплата дороговартісного лікування членів сім’ї.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.