“Ви що, дебіли?!” – російський журналіст звернувся до російських найманців на Донбасі

Кремлівська верхівка мріє воскресити СРСР та Російську імперію. А рядових найманців на український Донбас жене мрія поживитися та “побачити світ”.

Про те, що змушує росіян їхати воювати на українську територію виданню Цензор.НЕТ розповів журналіст Аркадій Бабченко.

“У Москві, Пітері, Красноярську, в 10-20 великих містах Росії можна нормально жити. А вся решта Росії-вона бідна. Вона в дев’ятнадцятому столітті… Там безнадія і алкоголізм. Ти народжуєшся, живеш в своєму Вишньому Волочку, закінчуєш школу, а далі що? або бухати, або в тюрму. А тут по телевізору показують, що “бандери-фашисти” вбивають росіян. І раптом у тебе з’являється можливість кудись поїхати, світ подивитися, тому що вони це розглядають як можливість вирватися з цієї своєї безнадії

Афганістан-ну, окей, так, добре. Перша Чечня-ну що ж… Друга Чечня-ну, хлопці! Потім-Грузія, потім-Україна! Блін, хлопці, ну ви вже півстоліття ходите по одному і тому ж колі. Ви що, дебіли, чи що?! Ви вп’яте наступаєте на одні й ті ж граблі. Ну скільки можна! Якщо ви дебіли, то я тут при чому?! Я не можу свій мозок вийняти і покласти в чужу черепну коробку. Зараз мені вже абсолютно плювати. Як відрізало. Зараз я не можу навіть допомагати сім’ям тих, хто загинув у Чечні, тому що бачити людей в російській військовій формі я вже просто органічно не можу”, розповів Бабченко.

Сказав також кілька слів і про розпалювачів війни на сході України – письменника Захара Прілепіна та офіцера Ігоря Гіркіна.

“У мене складається відчуття періодично, що він грає в гру, до 40 років так і не подорослішав. У нього Радянський Союз від моря до моря, де ми всіх буржуїв повісимо і всюди буде справедливість і щастя”,-прокоментував Бабченко поведінку Прилєпіна.

“Гіркін – ідейний. Він спить і бачить відродження Російської імперії, монархії. Мовляв, ось ми – велика імперія, від моря до моря і плюс ще половина Європи наша. Все нам кланяються і платять данину. А він – офіцер білої армії, права рука монарха, і посаду свою він отримав за свої подвиги. він живе в цьому світі”, – пояснив журналіст.

У лютому цього року російський письменник Захар Прилєпін приїхав воювати на Донбас на боці бойовиків. Обійняв посаду заступника командира батальйону спецназу з роботи з особовим складом ДНР

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.