Які пастки приховує субсидія

Надання субсидій обернеться для прохачів цієї соціальної допомоги справжнім жахом, адже соціальні інспектори зможуть безперешкодно моніторити фінансовий стан одержувачів компенсацій від держави.

На думку експерта з питань соціальної політики Інституту соціально-економічних досліджень Маріанни Онуфрик, під гаслами масового оформлення субсидій приховали момент тотальної перевірки майнового стану українців, яка для багатьох громадян стане морально принизливою.new-29388

«Існує маса механізмів, здатних запобігти всіляким зловживанням ще на етапі оформлення, — контроль над приховуванням доходів, перевірка достовірності поданих декларацій. Наприклад, якби нарешті була запущена Єдина аналітична система, більшості зловживань просто не було б. Процес був би прозорий і зрозумілий, а потреба у верифікації зникла. Але ми пішли іншим шляхом — уряд зробив вигляд, що забезпечує соціальний захист, а громадяни щосили робили вигляд, що вони малозабезпечені. Нині ж уряд замість посилення контролю на етапі оформлення посилює покарання для тих, хто вже є одержувачем виплат», — зазначила Маріанна Онуфрик.

Джерело:ibilingua.com

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...