Скільки грошей українцям відкладати на пенсію

Громадяни України повинні піклуватися про гідну пенсію самостійно. Чим раніше почати відкладати гроші на старість, тим краще, пише Gazeta.ua.

Кошелек с гривнами

Про розповів фінансист Сергій Васьков.

“Не важливо, який ваш дохід. Важливо навчитися дотримуватися кількох правил, які дозволять закласти основу пенсійних накопичень. Відкладати потрібно регулярно. Не від випадку до випадку, а систематично чітко встановлений відсоток від усіх доходів”, – говорить фінансист.

Середній дохід більшості менеджерів і держслужбовців в Україні – до 10 тис грн на місяць.

“Якщо вам до 35 років, кращий пенсійний план з таким доходом – інвестиції в саморозвиток. Читайте, проходьте безкоштовні онлайн курси, вивчаєте іноземну мову, підвищуйте кваліфікацію. Закладайте фундамент для кар’єрного зростання, з яким прийде і більший дохід. Не думайте як накопичити. Думайте – як заробляти більше”, – радить Сергій Васьков.

Якщо заробляєте 30 тис. грн на місяць, на пенсію варто відкладати 10-20% доходу.

“Відкрийте рахунок в надійному банку і вносьте на нього кошти. Поки не заробите перші 2000 доларів. Потім можна пробувати свої сили в невеликих інвестиціях. Це можуть бути: придбання надійної програми пенсійного страхування життя, інвестиції в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП). Доходи по ним не оподатковуються і ризики не великі. Придивіться також до корпоративних облігацій. Важливо не захоплюватися і не вкладати в подібні інструменти більше 20% заощаджень”, – додав фінансист.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.