В Україні заборонили відомий засіб від застуди

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками ввела повну заборону на продаж і використання таблеток від застуди та грипу “Вокасепт”.

%d0%bb%d1%96%d0%ba%d0%b8

Заборона введе через те, що в перевірених зразках препарату (серії РСР151V01, РСР151V02 і РСР151V03) були виявлені складові, які не внесені до реєстраційних документів до препарату. Більш того, зразки з серії РСР151V02 не відповідали заявленим показникам “Однорідність маси”.

У зв’язку з цим Держслужба своїм розпорядженням зобов’язала всі суб’єкти держвласності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування даного препарату негайно перевірити наявність препарату “Вокасепт” всіх серій і вилучити їх з обороту для подальшої утилізації або повернення виробнику.

“Розпорядження про заборону після публікації в терміновому порядку доводиться до відома кожної аптеки та інших об’єктів, і ті зобов’язані невідкладно виконати його вимоги, після чого надати звіт до територіального органу Держслужби” – повідомив Микола Холоденко, начальник Департаменту комунікацій Держлікслужби.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...