ТЕРМІНОВО! Ліквідовують ще один величезний український банк. Терміново біжіть знімати гроші

ПАТ «КБ «Гефест» було віднесено до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-центр Національного банку України.


У відомстві пояснили, що цей банк не виконав вимоги Нацбанку, зокрема щодо приведення розміру регулятивного капіталу до розміру, не меншого ніж 200 млн. грн., у строк до 11 липня 2017 року, передає Корупція.Інфо.

Таким чином, станом на 31 липня, розмір регулятивного капіталу «Гефесту» був меншим однієї третини від мінімального рівня.

«З огляду на зазначене та відповідно до пункту 2 частини першої статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» Національний банк України зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних», – наголосили у НБУ.

Банк «Гефест» був створений в кінці 2013 року. Власником істотної участі в банку «Гефест» є член партії Рух за реформи В’ячеслав Попов.

За даними НБУ, на 1 квітня за розміром активів банк займав 90-е місце (17,7 млн грн) серед 90 діючих банків.

Зазначимо, що 12 українських банків залишилися в зоні ризику. Згідно з чинним законодавством, акціонери маленьких банків повинні були до 11 липня поповнити банк до 200 млн грн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.