Українські поліціянти відмовилися допомагати водієві «бо боялися замастити білі футболки»

Обурливою історією з нами поділилася наша підписниця, надіславши своє звернення до редакції, аби про поліцейське свавілля почуло ще більше українців.
Вчора, на півдні нашої країни у місті Херсоні, за 40° спеки сталася неприємна ситуація, яка ще раз доводить, за кого видають себе наші «стражі порядку». Далі цитуємо лист херсонки.

Якщо чесно, після реформування поліції я була певна, що система таки руйнується і ось-ось наші стражі порядку почнуть служити не собі, а громадянам країни. Їм надали всі можливості для виконання своїх прямих обов’язків – допомагати людям. Ми прагнемо до європейських цінностей? Чому після реформи всі поліціянти показово рятували котів, знімаючи з дерев, а тепер не можуть допомогти водієві у скрутній ситуації?

Вчора в моєму рідному Херсоні сталася дрібна, але показова неприємність. Посеред міста у 40° спеку мій батько (житель області) на своєму авто (жигулі) заглух біля перехрестя. Всі спроби мого батька завести стареньке авто були марними, а поруч не знайшлося небайдужих, які б чимось допомогли. І тут з’являється авто патрульних. Тато їх зупинив і попросив ПІДШТОВХНУТИ машину, аби вона завелася. На що патрульні заявили, цитую: “Та ну! Ви ж бачите які в нас білі футболки, не хочемо їх вимастити! Ви вже якось самі краще!”

«Білі футболки» запропонувати викликати евакуатор (послуга якого не кожному по кишені), мовчки сіли в машину і поїхали.

На цьому історія не закінчилася. Декілька хвилин по тому несподівано до нашої зламаної автівки під’їхала іномарка з ДОНЕЦЬКИМИ номерами. З салону вийшов водій, практично ровесник моїх батьків, і абсолютно спокійно запитав, чи потрібна батькові його допомога. В ході розмови, чоловік розповів, що він і справді з Донецька, а сюди переїхав з початком війни на Донбасі.

Скажу чесно, найнеприємніші стереотипи було вмить зруйновано. Тато попросив його підштовхнути авто, на що чоловік без обговорень погодився. Авто завелося від невеликого поштовху і батько, подякувавши небайдужому, зміг поїхати додому.

Коли тато розповідав мені цю, здавалося б, дріб’язкову історію, чула в його голосі велике розчарування. Наша поліція настільки самовпевнена і байдужа, що готова залишити 50-річного чоловіка у неймовірну спеку посеред вулиці, аби не замастити свого одягу! ОДЯГУ, люди!

Ця непомітна ситуація показує наскільки суспільство різноманітне. Є і хороші і «не дуже» люди. Проте я впевнена, що в поліції «других» людей бути не повинно!

Додамо лише те, що якщо поліція була у білій сорочці, це говорить про те, що людині відмовили не просто патрульні, а поліцейські вищого складу.

Є варіант, що поліцейський міг зняти верхню чорну сорочку, під якою на статутом має бути біла футболка.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.