Знову про пиво: воно корисне і для нирок

Регулярне вживання пива зменшує ризик розвитку ниркових каменів.Результати дослідників з університету Бостона Brigham and Women’s Hospital показали, що регулярне вживання пива зменшує ризик розвитку ниркових каменів в нирках практично вдвічі.

fe87e20424748fca5d243f23bdc08a81

Вчені аналізували дані про 200 тисяч учасників трьох великих оптувань, які стосувалися дієти, способу життя і стану здоров’я американців. За час дослідження камені в нирках діагностували у 4,5 тисячі учасників.

Результати показали, що регулярне вживання солодких газованих напоїв підвищує ризик утворення каменів на 33%. А ось ті, хто регулярно п’ють каву з кофеїном, навпаки, ризикують дістати камені в нирках на 26% менше, любителі чаю знижують ймовірність на 11%, вина – 31-33%, пива – на 41%, натурального апельсинового соку – на 12 %.

Автори вважають, що причина феномена полягає в наступному. Підвищене споживання цукру порушує метаболізм кальцію, який бере участь в процесі утворення ниркових каменів. Крім цього, включення в раціон великої кількості цукру призводить до ожиріння, яке також є фактором ризику розвитку каменів в нирках. А в пиві його кількість саме така, як треба (якщо не зловживати)

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...