Чому не можна сперечатися, коли ми злі: вчені пояснюють

Ми ніколи не повинні вести суперечку, якщо відчуваємо злість!Цю істину напевно знає кожен, але буває так, що під час особливо гострої дискусії ми втрачаємо контроль над емоціями і не можемо вчасно і правильно закінчити конфлікт.

986592580712d3256481ed3ecf768558

Наводимо три незаперечних докази, чому не варто зав’язувати суперечки, якщо ви злі.

1. Вам здається, що всі налаштовані проти вас

 1ftjhmytfvsdz2

Через особливості роботи мозку в стані гніву людина втрачає контроль не тільки над своїми емоціями, а й над своїми переконаннями. Психологи стверджують, що якщо ви перебуваєте в поганому настрої, то будете сприймати будь-які слова або жести вашого опонента як зайвий спосіб образити або зачепити вас. Все це призведе до того, що ви будете ще більше і без підстав кричати на співрозмовника і остаточно розсваритеся з ним.

2. Ви несвідомо розлючуєте свого співрозмовника

b_369ba0201473400294ca0bd26782e7be

В ході численних досліджень вчені також довели, що якщо ви гніваєтеся, то інші люди теж починають відчувати злість. Цей факт лише ще більше збільшує ймовірність того, що ви не зможете вирішити конфлікт, що виник належним чином, перебуваючи в розгніваному стані.

3. Ви не зможете почути свого опонента

458_ssora_docheri_s_materyu_priv

Злість притупляє вашу раціональність, і тому Ваша думка про співрозмовника буде значно гіршою, ніж насправді. У такій ситуації ви будете не здатні об’єктивно оцінити свого партнера і помітити його кращі якості. Якщо ж під час суперечки ви будете сприймати його як розумну і харизматичну людину, проблема не буде здаватися вам занадто серйозною, і ви зможете вирішити її швидше і ефективніше.

І головне – краще взагалі не вступати у дискусії та не вирішувати стосунки у стані гніву – це заздалегідь безвихідна і погана ідея. В такому стані ви ніколи не дійдете до консенсусу, скоріше навпаки!

60341468420112

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...