Савченко про свій закон: Вбивцям треба давати по заслугах – не 15 років, а 60, як в Америці

Льотчиця заявила, що «Закон Савченко» нікого не випускає, ці люди все одно, рано чи пізно, вийшли б.

savchenko

Нардеп Надія Савченко в ефірі «Громадського радіо» прокоментувала заклик міністра внутрішніх справ Арсена Авакова внести зміни в «закон Савченко», згідно з яким один день в СІЗО зараховується за два дні в колонії. Його аргументи – злочинці виходять на свободу раніше і продовжують скоювати злочини.

«Закон Савченко» нікого не випускає, ці люди все одно, рано чи пізно, вийшли б. Цей закон захищає права людини. У нас діє презумпція невинності, і якщо вина людини не доведена, чому вона повинен сидіти в СІЗО? Дуже багато людей можуть сидіти в СІЗО по п’ять, сім, шістнадцять років. Якби у нас були чітко встановлені рамки ведення слідства, це можна було б зрозуміти, а у нас немає чітких рамок», – зазначила Савченко.

Нардеп додала, що Закон був прийнятий для того, «щоб змусити систему пострадянського періоду, яка звикла працювати» ментовськими» і «мусорськими» методами, працювати чесно, швидко, вміло».

Щодо думки голови Нацполіції Вадима Трояна про те, що можливо варто вибрати категорію злочинців, на яких дія цього закону не поширюватиметься, наприклад, вбивці, ґвалтівники, рецидивісти? Савченко відповіла, що відбирати або не відбирати якихось людей – це неправильно з точки зору захисту прав людини. «Навіть вбивці і насильники мають адвоката, ми не можемо їх садити без суду і слідства. Вони мають право на перерахунок. Але їм потрібно давати терміни не дев’ять або п’ятнадцять років за вбивство, а по заслугах – сорок, шістдесят, як, наприклад, в Америці», – заявила вона.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...