Не мерзни: які продукти замінять опалення

Виявляється, зігріваючими бувають не лише напої, але й їжа.

1429889812_5f6e5842378670127af07d86338

Які продукти потрібно додати в раціон, щоб зберегти тепло сирої та вітряної осені.

Гострі спеції

Їжа, приправлена спеціями, подразнює харчові рецептори, змушує кров швидше рухатись по судинах, тим самим ми зігріваємося зсередини.

М’ясо

Його обов’язково їсти в осінню і зимову пори року. Холод діє на нас як подразник, і ми відчуваємо стрес. М’ясо допомагає мінімізувати цей ефект завдяки амінокислоті триптофан. Тому воно вважається «теплою» їжею.

Тушковані овочі

Самі по собі овочі є нейтральними продуктами. Але під впливом термічної обробки вони стають зігріваючими. Тушковані овочі добре засвоюються організмом і дають багато тепла.

Вершкове масло

Хоча це і калорійний продукт, але невелику кількість все ж можна собі дозволити. Якраз через високий вміст калорій цей продукт допомагає нормалізувати енергетичний баланс організму та регулює віддачу тепла.

Бобові

Це джерело натурального білка. Вони необхідні нам для отримання енергії та активної роботи. А саме це допомагає нам відчувати себе зігрітими і в тонусі. Тому бобові теж необхідно включати у свій осінній раціон харчування.

Імбирний чай

Він допомагає зігрітися, розганяє обмін речовин і налагоджує травлення. Напій корисно пити увечері перед сном, і ви не лише будете зігріті, а й здорові.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...