Теракти в Іспанії: кількість загиблих зросла, жертви – з 34 країн

Згідно з оновленою інформацією з Іспанії, список загиблих в атаках джихадистів збільшився: в лікарні Камбрільса померла жінка


Кількість жертв серії терактів в Іспанії зросла – загинули 14 осіб. Як повідомила в Twitter прес-служба екстреної служби Каталонії, в лікарні Hospital Joan XXIII в Камбрілсі від отриманих травм померла жінка.

“Жінка, яка отримала вчора в атаці на Камбрільс травми, померла. Загалом вчора в Барселоні і Камбрілсі від терактів загинули 14 осіб”, – йдеться в повідомленні.

Те саме джерело уточнило з посиланням на каталонську влади, що в серії терактів постраждали громадяни 34 країн. Українців серед них немає.

Національності загиблих і поранених в іспанських терактах:


Увечері 17 серпня 2017 року в центрі Барселони фургон врізався в людей, які прогулювалися на Лас-Рамблас, причому він їздив по вулиці з метою задавити якомога більше відпочиваючих. Загинули 13 осіб, понад 100 отримали поранення і травми. Відповідальність за атаку взяла на себе терористична мережа Ісламська держава. Головним виконавцем теракту вважають 17-річного Муcсу Укабіра, його розшукують.

Трохи пізніше в Барселоні був здійснений другий наїзд: авто збило двох поліцейських на КПП в центрі міста. Життя офіцерів поза небезпекою. Наразі невідомо, чи пов’язаний цей інцидент з попереднім.

У перші години ночі 18 серпня в 130 км від Барселони, в містечку Камбрілс, ще один автомобіль протаранив пішоходів: семеро постраждали, деякі знаходяться у важкому стані. Поліція ліквідувала чотирьох терористів, п’ятий помер від отриманих в перестрілці поранень. На тілах виявлено “пояси смертників”, які, як з’ясувалося, були фейковими.

Місця терактів на мапі Іспанії:


Теракти пов’язані з вибухом будинку напередодні: в поліції вважають, що там могли невдало виготовляти вибухівку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.