Ботулізм в Україні: на Львівщині зафіксували нові випадки захворювання

На Львівщині зафіксували два нових випадки захворювання на ботулізм. 21 серпня двох чоловіків з Сокальського району госпіталізували з діагнозом ботулізм.

З початку 2017 року на ботулізм в Україні захворіли понад 90 осіб, 9 із них – померли. Як повідомляє ZAXID.NET, на Львівщині госпіталізували чоловіків 1958 і 1959 року народження.

Згідно з повідомленням, чоловікам стало погано після споживання м’ясних консерв домашнього приготування. Хворих госпіталізували у лікарню Львова. Обох хворих помістили в реанімацію, їхній стан – важкий.

Як повідомляють в лікарні, сироватки від ботулізму немає. Наразі лікарі чекають, коли сироватку перепадуть з МОЗу, а поки – роблять усе, щоб зберегти життя пацієнтам.

Довідка: Ботулізм – це гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах.

У людей, які спожили продукти, заражені паличкою ботулізму, спершу виникає слабкість, запаморочення, головний біль, сухість в роті. Може бути нудота, блювота, випорожнення, температура тіла найчастіше не підвищена. Протягом декількох годин або кількох діб з’являються симптоми ураження нервових центрів головного мозку: порушення зору, двоїння в очах, сітка перед очима, розширення зіниць, біль та труднощі при русі очних яблук. Пізніше виникає ураження дихального центру, в результаті чого може настати розлад дихання і смерть від задухи.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.