Вчені з’ясували, які є альтернативи вранішній каві

Кавомани мають кілька альтернатив, які не зашкодять здоров’ю. Вчені виявили корисні напої, від яких не буде хвилювання, головного болю, розладів травлення і вимивання кальцію з організму, варто спробувати корисні альтернативи каві.

Про це повідомили експерти Business Insider.

1. Зелений чай.

Зелений чай – корисний кофеїновмісний напій, який окрім енергії і бадьорості, підвищує імунітет, має тонізуючий ефект, позитивно діє на нервову і серцево-судинну систему, запобігає пошкодженню клітин. Лікарі також називають його хорошим засобом проти онкології.

2. Пшеничний сік.

Сік паростків пшениці заряджає енергією і містить багато вітамінів, мінералів і поживних речовин. Такий сік зміцнює імунітет, очищає організм, допомагає зберегти молодість і красу, покращує сон.

3. Насіння чіа.

Насіння чіа – це низькокалорійні зерна іспанської шавлії. Чіа має довгий термін зберігання і досить приємний горіховий смак. Зазвичай воно буває білого, сірого, коричневого та чорного кольору зі своєрідним рельєфним малюнком. Насіння вживають як у чистому вигляді так і у вигляді добавок до каш, овочів, соусів, салатів, дитячих сумішей, соків, йогуртів та коктейлів. Насіння чіа дає людині силу, витривалість та енергію. Насіння чіа багате на вітаміни, мінерали, антиоксиданти, покращує травлення, знижує рівень холестерину в організмі, зміцнює зуби і кістки, допомагає боротися із зайвою вагою.

4. Гранатовий сік.

Гранатовий сік насичений вітамінами і мікроелементами, легко засвоюється, перешкоджає передчасному старінню, зміцнює серцево-судинну систему, заряджає бадьорістю і енергією не гірше за каву.

5. Горіхи.

Рівень енергії підвищують білок і клітковина, що містяться в горіхах. Горіхи добре відновлюють сили після хвороби або стресу. Кожен вид горіхів принесе тільки користь організму.

6. Вівсяна каша.

Вівсянка, як і горіхи, заряджає енергією завдяки білкам і клітковині. Також вівсяна каша нормалізує рівень цукру в крові, покращує обмін речовин, зміцнює кістки, коріння волосся і нігті.

7. Чорний чай.

У ньому, як і в каві, міститься кофеїн. До того ж, чорний чай підвищує імунітет, поліпшує роботу нервової системи, тонізує організм і очищає його від холестерину, знімає головний біль і втому.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.