Пенсіонерам приготували приємний сюрприз

Українським пенсіонерам найближчим часом можуть підвищити пенсію. Торкнеться таке підвищення майже 3,5 мільйонів літніх людей.

%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b5%d1%80%d1%8b

Про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін. Він анонсував внесення законопроекту про осучаснення пенсій у Верховну Раду на цьому тижні.

“Мова йде про те, що ми пропонуємо уряду сьогодні встановити єдиний показник середньої заробітної плати для розрахунку пенсії. Я поки що не буду говорити про цифри”, – повідомив Мущинін.

За його словами, якщо ВР прийме позитивне рішення, вже в цьому році майже у 3,4 млн пенсіонерів розміри пенсій в середньому підвищаться на 284 грн. І це без урахування того, що з 1 грудня також будуть перераховувати мінімальний розмір пенсій.

Як відомо, з 12,5 млн пенсіонерів, які проживають в Україні, 7,5 млн мають розрахунковий базовий розмір пенсії менший, ніж прожитковий мінімум, що з 2012 року уряд не проводить перерахунок раніше призначених пенсій. Для вирівнювання пенсій необхідно проводити щорічний перерахунок пенсій або осучаснення. Однак він не проводився з 2012 року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...