Долар по 30! Такого українці точно не чекали. Нова шокуюча інформація про курс валют

Літнє зміцнення гривні закінчилося, тепер курс долара буде рости

Такий прогноз озвучив фінансовий експерт Олексій Кущ.

“В останні роки курс визначається сезонними коливаннями: економіка спирається на прості сировинні цикли, а курс відображає сезонність. З коливань на міжбанку видно, що ми спостерігаємо хвіст річної тенденції щодо зміцнення гривні”, – зазначив він.

Експерт додав, що вже у вересні фінансово-промислові групи почнуть формувати витрати під сезонні проекти, а держава – закуповувати енергоресурси.

“Початок ділової активності призведе до посилення процесів девальвації. Далі багато буде залежати від того, як поведуть себе уряд і Нацбанк, чи будуть вони працювати разом”, – говорить Кущ.

За його словами, потенціал девальвації до кінця року – 10%, тобто курс досягне 29 грн/$. Але це за умови збереження макроекономічної стабільності. Але є показники до погіршення економічної ситуації. А це означає, що курс перестрибне позначку в 30 грн/$.

Економіст побоюється, що при найгіршому варіанті розвитку подій падіння гривні не буде обмежена жодними запобіжниками.

“В економіці немає дна, на яке курс зможе спертися. Курс вкрай рухливий, розбалансований і не має запобіжників по крайній точці падіння. Так що ситуація може бути непередбачуваною”, – заявив він.

Як повідомлялося, згідно з базовим сценарієм першої в Україні трирічної Бюджетної резолюції, в 2017 році середньорічний курс гривні прогнозується на рівні 27,8 грн/дол, в 2018 році – на рівні 29,3 грн/дол, в 2019 – 30,5 грн/дол, а в 2020 – 31 грн/дол.

У свою чергу експерти дають інші прогнози: так, в Центрі Разумкова обіцяють курс в районі 27 гривень у другому півріччі, а в Concorde Capital припускають, що в кінці цього року долар буде коштувати 28,5 гривні.

Разом з тим деякі експерти вважають, що причин для різких стрибків української валюти немає, а у вересні долар продаватимуть по 26, гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.