У Англії дівчинці-християнці заборонили носити хрестик

Навіть серед «цивілізованого світу» певна частина мусульман проявляє неповагу до християнської релігії, яка створила Європу.

У Великій Британії сталася неприємна історія. Мусульманська опікунська сім’я в Лондоні забороняла прийнятій дівчинці-християнці носити хpестик, їсти м’ясо і згадувати Різдво.

Шість місяців по двох сім’ях

Головна роль у цій історії випала маленькій дівчинці. Рішення про суспільну опіку в дільниці Тауер Гамлетс (одна з багатокультурних дільниць британської столиці) віддало англійську дівчинку під опіку двох вельми побожних сімей, які сповідують іслам.

Дитина потрапила під опіку попри спротив батьків. Описала цю історію італійська газета «Cοrriere della Sera» у номері за 28 серпня.

П’ятирічна дівчинка, рідною мовою якої була англійська, провела в сім’ях опікунів півроку.

«Заборонений бекон»

Одразу, коли дівчинку привезли до першої опікунської сім’ї, їй заборонили носити ланцюжок із хрестиком. Також вона не могла отримати свою улюблену страву — спаґетті карбонара. «Тут не можна їсти бекону, бо це свинина», — почула вона у відповідь.

«Різдво це глупота»

Опікунська сім’я переконувала дівчинку, що Боже Різдво це «глупота», а європейські жінки — «алкοголічки».

У першій із сімей жінка, яка виконувала роль опікунки, носила нікаб, у другому домі жінка ходила в бурці. Обидва рази це були жінки із повністю закритими обличчями. Через це й візуальне спілкування з ними було для дитини ускладнене.

«Children’s Act»

Британське щоденне видання «Thе Tìmes» розкопало таємні документи у цій справі. Куратор сім’ї, який попросив зберегти його анонімність, переказав, що дитина плаче, вона сильно знервована і просить про дозвіл повернутися до свого рідного дому, бо опікуни «не розмовляють англійською».

Дівчинку, каже він, примушували вчитися говорити арабською. Згідно з законом, обираючи родину опікунів, потрібно брати до уваги «релігію, культурні та мовні звичаї, а також расу» дитини, над якою суспільство перебиває у батьків опіку. Такі вимоги викладено у Children’s Act, документі, ухваленому 1989 року.

Повернення додому

Влада дільниці Тауер Гамлетс обмежилася тим, що повідомила для «Daìlу Тélégraph»: сім’ї готують до того, щоб вони ушановували культурну ідентичність прийомних дітей. Досі не було коментарів щодо інциденту, браку пошани до походження, віросповідання та переконань дівчинки, чий випадок описує британська преса.

Уточнення, яка надійшло 30 серпня: згідно з інформацією «Daìlу Тélégraph», суддя Хатун Сапнара — мусульманка — звеліла, щоб дитина повернулася до своєї сім’ї. Британська преса також пише, що родину опікунів вибрав імам Шакіл Беґґа, щодо якого висунуто звинувачення у просуванні ісламського екстpемізму в Англії.

Джерело: CREDO

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.