У кар’єрі на Тернопільщині знайшли місце захоронення

Останки, які збереглися ще з часів Першої світової війни та предмети, що належали воїнам австрійської, німецької та російської армій, знайшли під час археологічних розкопок на Тернопільщині. Дослідження проводять у кар’єрі на горі Лисоня. Роботи планують завершили до 6 вересня.

 

На горі Лисоня на даний час проходить процес ексгумації на місці виявлених останків військових часів Першої світової війни у кар’єрі, де добувають камінь, – повідомляють у групі Бережанської райдержадміністрації у Facebook. – Як повідомив заступник керівника меморіально-пошукового комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» Володимир Харчук, розкопки проводяться археологічним методом. У могилі двошарове санітарне захоронення з кількістю десь 50-60 осіб. Поряд з останками знайшли хрестики, ґудзики, монети, зброю, які належать воїнам австрійської, німецької та російської армій.

Працівники комунального підприємства розпочали роботи з 29 серпня і при хороших погодних умовах планують завершити їх до 5-6 вересня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.