Жорстоко катували та грабували…. Прокуратура затримала банду поліцейських. Те, що вони робили не вкаладається в голові

Прокуратура Києва затримала 5 поліцейських, які протягом декількох місяців били і грабували людей на столичному залізничному вокзалі. Про це в Facebook повідомила прес-служба прокуратури, передає Корупція.Інфо.

Відзначається, що спецоперацію слідчі прокуратури спільно з співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки НП України за сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції провели в ніч на 5 вересня.

Слідство встановило, що співробітники поліції під час несення служби на території столичного Центрального залізничного вокзалу під різними приводами доставляли в поліцейське приміщення громадян, які самостійно подорожували або перебували в нетверезому стані.

“Після чого, незаконно застосовуючи відносно затриманих спецзасоби (наручники, сльозоточивий газ), а також непомірне фізичне насильство, грабували їх. Зазвичай здобиччю злочинців в погонах ставали гроші, мобільні телефони потерпілих та інші цінні речі”, – сказано в повідомленні.

Як пояснили в прокуратурі, встановлено причетність зловмисників мінімум до 10 нападів на громадян, які були здійснені ними з березня по вересень поточного року.

“Крім того, в ході проведення негласних слідчих дій задокументовані факти” кришування “зазначеними поліцейськими кишенькових злодіїв з подальшим перерозподілом між собою засобів, викрадених у громадян”, – додали в прокуратурі.

При цьому затримання поліцейських сталося під час здійснення ними чергового пограбування на залізничному вокзалі.

“В даний час всім затриманим правоохоронцям оголошено про підозру за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 186 (грабіж) КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення від посад. Слідство триває “, – уклали в прокуратурі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.