В Індії народилася дитина з серцем назовні: фото та відео (18+)

Дівчинка з’явилася на світ 5 квітня в штаті Мадхья-Прадеш з рідкісним вродженим відхиленням – ектопією серця.
Серце немовляти виявилося зовні. Її шанси вижити – 50 на 50.

Батьки новонародженої, 22-річна Премкумарі і 24-річний Арвінд Пател, дізналися про те, що з плодом не все в порядку, ще під час УЗД. Але на проведення подальших тестів у пари не було грошей. Про це повідомляє Daily Star.

Мати зізналася журналістам:

Ми ніколи не думали, що наша дитина буде так страждати.

В даний час дівчинку перевели в клініку Делі, де її прооперує фахівець Індійського інституту медичних наук. Шанси на життя у дівчинки невеликі – 50 на 50.

Ектопія серця зустрічається вкрай рідко – близько восьми випадків на один мільйон. З них 90% малюків народжуються мертвими або вмирають в перші дні життя.

Довідка:

Ектопія серця (лат. Ectopia cordis) – вроджене захворювання, що характеризується ненормальним розположенням серця – поза грудною кліткою: найчастіше в розколі грудної клітини, рідше в черевній порожнині або шиї. При цьому захворюванні смертність знаходиться на фатальному рівні, і народжені з ним зазвичай вмирають в перший рік життя. Однак цей дефект є операбельним, що при позитивному результаті дає збільшення терміну життя, але не надовго. Довше за всіх з таким дефектом прожив Крістофер Уолл, який переніс декілька операцій і дожив до 34 років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...