Наступний тиждень стане знаковим: аналітик дав прогноз по курсу долара в Україні

Чекаємо наступного тижня, адже він стане багато в чому знаковим для визначення тренду, який буде диктувати курс гривні, пише “Обозреватель”.

Про це заявив фінансовий аналітик Сергій Фурса.

“Якщо є зміна тренду посилення (гривні. – Ред.) і пepeлом цього тренду, то ми побачимо наступного тижня. Коли ось цей волатильний тиждень закінчиться зі святами, виведенням дивідендів. На наступному тижні ми побачимо, чи дійсно сезонність продовжує домінувати, і вона перебиває всі позитивні чинники, які є для гривні. Або цей позитив, загальна хороша ситуація переможе”, – підкреслив експерт.

З його слів, нинішнє просідання курсу гривні пов’язане з декількома факторами.

“Там набір ПДВ отримали і дуже багато конвертували. Особливість міжбанківського ринку полягає в тому, що ви подаєте заявки, НБУ їх дозволяє, а потім у вас є 30 днів, щоб це купити. І всі як вжaрені лoманулись саме в останні дні серпня купувати. Це створило перекіс. Плюс зараз у нас був вихідний в Штатах, немає долара і це ще більший тuск”, – додав він.

При цьому Фурса впевнений, що гривня за підсумками всього року залишиться на торішньому рівні.

“Говорити про те, що за підсумками року гривня впаде, я навіть не готовий. Ми починали рік 27 (гривень за долар. – Ред.), і навіть якщо тренд сезонності переможе, то я не думаю, що ми побачимо курс вище 27 на кінець року. При поганому сценарії ми повернемося в точку початку року”, – підсумував експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.