На Рівненщині захопили журналістів «1+1»

В суботу, 9 вересня, у Рівненській області бурштинокопачі забрали ключі від автомобіля в знімальної групи «1+1» та не відпускали журналістів до тих пір, поки ті не видалили відео зйомок, повідомив журналіст Тарас Середич, передає Корупція.Інфо.

«Це просто жесть! Щойно у нашої знімальної групи нелегальні копачі бурштину ледь не забрали камеру (з боями не віддали) і видалили усе відео. З особистих телефонів в тому числі», – написав він у Facebook.

Інцидент стався вдень на дорозі біля села Грицьки. Журналісти слідкували за «фішками» – людьми, які стоять «на шухері» біля місць, де миють бурштин. За словами Середича, через півгодини спостережень їхній автомобіль оточили 8 машин, а потім під’їхали ще кілька, які заблокували проїзд.

«Агресивні чоловіки (людей зо 20) у камуфляжах силою «дістають» нас із машини. Те, що ми журналісти – їм “по…, бо всі ми продажні і знімаємо не те, що треба”. У водія забрали ключі. Запевнили, що ми звідси не виїдемо, якщо не видалимо усе відео. Видалили. Про папку в Айфоні “Нещодавно видалені” також не забули. Грамотні», – розповів про інцидент журналіст.

За його словами, розмова з агресивними бурштинокопачами тривала півгодини.

«Півгодини розмови про “понятія” і ми вільні, але нас люб’язно супроводжували до безпечної відстані. На жаль, лише це відео з події і залишилось. Я думаю – пощастило, що не побили. Місцеві кажуть – пощастило, що живий», – написав Тарас Середич і оприлюднив відео з події, яке вдалося зберегти.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.