О 7-й ранку до готелю, де живе Саакашвілі, навідалися правоохоронці

Прикордонники та поліцейські прийшли до львівського готелю “Леополіс”, де зупинився Міхеіл Саакашвілі.


Про це повідомляє член політради “Руху нових сил” Іван Слободяник у Facebook, передає “Українська Правда”.

Вони прийшли нібито для того, щоб повідомити Саакашвілі, що він незаконно перетнув державний кордон у пропускному пункті “Шегині”.

Як сказано у живій трансляції, до приміщення правоохоронці прийшли о 7 ранку. Самого Саакашвілі на відео не видно, але присутній народний депутат Семен Семенченко.

Також на місці присутні адвокати, але прикордонники Мостиського прикордонного загону хочуть передати протокол про правопорушення Саакашвілі особисто. Біля готелю “Леополіс” уже зібралися багато журналістів.

Як відомо, 10 вересня позбавлений українського громадянства Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, прорвався до України з території Польщі.

Спершу планувалося, що він перетне кордон у пункті пропуску “Краковець”, однак Саакашвілі скористався пунктом “Шегині” й не пройшов прикордонний контроль з українського боку. Потім він поїхав до Львова.

У МВС заявили, що під час “прориву” кордону прихильниками Саакашвілі 11 поліцейських та 5 прикордонників отримали тiлесні ушкoдження.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342).

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав екс-керівника Одеської області Міхеіла Саакашвілі та тих, хто перетнув із ним кордон, пройти паспортний контроль і прийти на допит.

За даними МВС, крім Саакашвілі “незаконно” проникли в Україну депутати Верховної Ради від “Батьківщини” Юлія Тимошенко і Сергій Власенко, позафракційні Юрій Дерев’янко і Дмитро Добродомов, представник “Самопомочі” Павло Костенко. Нардепи ж переконані, що закон не порушували.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.