Програмісти розшифрували “лист диявoлa”, який не могли прочитати понад 300 років

Текст, написаний католицькою черницею з використанням шифру на основі декількох алфавітів, розповідає про стосунки між людьми, Богом та Сaтaнoю.

Італійські програмісти спромоглися розшифрувати “лист диявoлa”, написаний у XVII столітті, за допомогою знайденого в мережі DarkNet алгоритму.

За версією легенди, італійська черниця Марія Кроссіфіса де Консепсьон з монастиря бенедиктинського ордена на Сицилії була одержима диявoлoм. Сучасні дослідники цієї історії припускають, що сестра Марія, найвірогідніше, страждала на шизoфрeнiю.

Попри це, жінка знала кілька мов, в тому числі і мeртвi. Це допомогло їй створити шифр, який не могли розгадати понад 300 років. У шифрі використовувалися символи як мінімум з п’яти алфавітів.

Ми чули про програмне забезпечення, яке, на нашу думку, використовується спецслужбами для розшифровки переговорів. Ми знайшли цей алгоритм і використовували його для давньогрецького, арабського, рунічного алфавіту, а також для латиниці і стародавнього письма єзидів. Виявилося, що текст справді “диявoльcький”, – розповіла Даніела Абате, провідний автор дослідження.

Програма, яку дослідники виявили в мережі DarkNet, знайшла повторювані символи, співвіднесла їх з відомими символами різних алфавітів і вивела певні закономірності.

Наразі група вчених змогла перекласти 15 рядків тексту. У ньому, судячи з усього, йдеться про взаємини між людьми, Богом і диявoлoм. Зокрема, там стверджується, що “Бог був винайдений людиною”.

Також в перекладеному фрагменті згадуються дeмoн Веeльзeвул і Стікс – річка з грецької міфoлoгії, якою перевозили мeртвi душі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.