Фотосесія вагітної дами з бджолиним роєм викликала хвилю обурення в Мережі

Ці кадри не просто виглядають шокуючими, вони такими і є — все насправді.

Вагітність та 33-річної Емілі Мюллер справжня, і 20 000 бджіл були дуже навіть живими і майже злими, і постановочні фото лише тому, що їх знімали навмисне.

А так актори грали дуже природно і майбутня мама була ужалена мінімум тричі. Не важко зрозуміти, чому безліч користувачів соцмереж розлютив вчинок Емілі, але ми постаралася розібратися — що це було і навіщо?

Емілі Мюллер — бджоляр, професійний, а її спеціалізація в тому, щоб вирішувати проблеми з безхазяйними бджолами. Її частенько викликають, щоб приборкати безпритульний рій або розібратися з залітними бджолами. Плюс вона сама тримає пасіку, 24 вулика, понад 1,2 млн. бджіл. Які жалять її в середньому 350 разів на рік, але дівчина все одно каже, що з комахами їй спокійніше і комфортніше працювати, ніж з людьми.

Що стосується вагітності — це вже четверта дитина Емілі і вона не бачить проблем поєднувати роботу і виношування. Тягарів не піднімає, працює обережно, вдумливо, в раціоні завжди є корисний мед. Вона зовсім не дурна і вживає заходів обережності, зокрема одягла перед фотосесією довге плаття, яке закрило ноги і живіт. Бджоляр акуратно зловила матку, посадила її в клітку, щоб та не втекла, і просто трохи попозувала, поки рой роївся навколо своєї королеви. Ризик? Так, але мінімальний.

Але навіщо Емілі це зробила? Вона цілком закохана у свою роботу, яка стала її сенсом життя. Кілька років тому, коли вона тільки народила другу дитину, її категорично не радувала перспектива повертатися на нудну, малооплачувану роботу. Батько подарував їй зайвий вулик і Емілі крок за кроком освоїла ремесло бджоляра. Тепер вона заробляє цим на життя і хотіла б привернути увагу до того, що робить. Розвіяти декілька міфів про бджіл, зіставити важливість бджільництва і материнства. Плюс це непоганий спосіб отримати унікальну фотосесіію під час вагітності, чи не так, заздрісники?

Реакція користувачів соцмереж після публікації знімків наочно довела, що Емілі хоч у чому-то була права. Переважна більшість людей настільки мало знають про бджіл, що плутали комах на фото і віддавалися паніці в дусі «вони тебе з’їдять!». Добрих слів і схвалення мама-бджоляр майже не почула, зате отримала чимало образ і погроз за те, що піддала себе і майбутню дитину непотрібному ризику. І важко судити, хто в цій ситуації більше прав.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.