Перехід на зимовий час. Коли переводити годинник

Згідно з постановою Кабінету міністрів, перехід на зимовий час відбувається в останню неділю жовтня, а на літній час – в останню неділю березня.

Перехід на зимовий час в 2017 році пройде 29 жовтня, передає Ukr.Media. В 4 години ранку не забудьте перевести стрілки на годину назад.

Перехід на зимовий і літній час проводиться у відповідності з постановою Кабінету міністрів України № 509 від 13 травня 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України». Згідно з цією постановою, перехід на зимовий час відбувається в останню неділю жовтня, а на літній час – в останню неділю березня.

Вперше ідею переведення годинників на літній час з метою більш раціонально використовувати сонячне світло і економити електроенергію втілили в Німеччині під час Першої світової війни, хоча замислювалися про те, як розумно використовувати світлий час доби, і раніше. Багато країн незабаром послідували прикладу німців.

З тих пір деякі держави то скасовували, то відновлювали систему переходу на літній і зимовий час – в залежності від економічної ситуації. Зараз більшість країн відмовилися від переведення годинників. Стрілки вже не переводять в Японії, Китаї, Індії, Сінгапурі, Росії, Білорусі, Грузії, Казахстані та інших країнах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.