“Прогнила підлога і один унітаз на всіх”: У Мережі показали жахливі умови в одному з українських дитячих садочків

Понад півсотні батьків вихованців дитсадка “Чебурашка” в селі Очеретянка Ізмаїльського району підписали звернення до влади з проханням допомогти з ремонтом дошкільного закладу, передає Корупція.Інфо.

За словами батьків малюків, поточні умови в дитсадку загрожують здоров’ю їхніх дітей. У приміщеннях прогнила підлога, її намагаються прикривати килимами. У деяких групах в стінах глибоко в’їлася пліснява, тому в приміщеннях задушливий запах. Вихователі кажуть, що діти часто хворіють.

Персонал відзначає також дефіцит ліжок: деякі малюки змушені спати на розкладушках.

Люстри в кімнатах ледь тримаються і ризикують впасти комусь на голову. Є й такі, що з’єднані між собою провисаючим шматком електропроводки. Як пояснили працівники дитсадка, зроблено це тому, щоб було хоч якесь світло – в групах працюють всього по дві лампочки.

“Бойлери не включаються, так як вибиває автомат, і садок залишається без світла. Немає гарячої води, і дітей в яслах нічим помити. У групах недостатньо освітлення, що погано впливає на зір дітей. До сих пір не поміняли унітази. Діти в черзі стоять на один працюючий унітаз замість трьох, тобто 20 дітей користуються одним унітазом. Вранці важкий запах в туалетах і групах”, – сказано в зверненні.

Є також серйозні проблеми на кухні: через відсутність достатньої потужності витяжки стіни постійно чорніють, одна з них майже вивалюється всередину приміщення.

“Ми, батьки, робимо капітальний ремонт в групах, купуємо посуд, постільну білизну, іграшки. А що робить сільський голова для поліпшення матеріально-технічної бази дитячого садка? Нічого. На наше звернення він заявив, що закриє зовсім садок, так як він неприбутковий. Куди подіти дітей нам, батькам, які працюють?” – обурюються батьки.

Сільський голова Очеретянки Михайло Чебан ситуацію пояснює тим, що грошей в сільському бюджеті немає, а утримання дитсадка обходиться в більш як 1 млн грн на рік (зарплата співробітникам, комунальні платежі і т.д.).

В кінці вересня сільрада придбала нові унітази (близько 30 тис. грн на їх придбання депутати виділили ще в лютому цього року), і скоро їх встановлять.

Однак жителі села вважають, що цього недостатньо. Своє звернення батьки малюків адресували депутатам Камишовської сільради і сподіваються, що ті все-таки знайдуть кошти на ремонт.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.