Рада схвалила медреформу із платною медициною

Верховна Рада схвалила фінансування медичної реформи ініційованої Міністерством охорони здоров’я.

Так у другому читанні та в цілому депутати проголосували за проект закону “Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів”.

“За” проголосували 240 депутатів.

У першому читанні цей документ було прийнято 8 червня.

До другого читання проект суттєво переробляли. В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун навіть заявила, що після опрацювання близько 900 правок від 76 народних депутатів закон зазнав суттєвих змін та закликала “не імітувати реформи”.

“Більшість з цих правок нівелюють саму суть медичної реформи, запропонованої МОЗ та урядом України. Фактично, замість реформи всієї медичної галузі, після внесених майже 400 правок до законопроектів, ми можемо говорити про реформу не всієї галузі, а лише первинної ланки медицини”, –зазначала в.о. міністра.

У сесійній залі Верховної Ради 893 правок розглядали три дні – 17, 18 та 19-го жовтня – більшість з поправок (як тих, що були враховані комітетом, так і тих, на яких наполягали депутати) були провалені.

Голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець заявила, що законопроект 6327 – антинародний, бо ним вводиться співоплата за медичні послуги.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.