Посвідчення водія буде видавати міськрада

Сьогодні у вінницькому “прозорому” офісі “Старе місто” відкрили міський сервісний центр з питань реєстрації легкових транспортних засобів та видачі посвідчень водія. У ньому можна зареєструвати та зняти з реєстрації транспортні засоби, укласти договір купівлі-продажу транспортних засобів, здати іспити й отримати водійське посвідчення.

e4779c6b788b9c2baf0c6c1897748a81-51c11e5f5fcb7f8495d1b9fc7e97d9ec

“На створення сервісного центру затрачено близько 3 мільйонів гривень. Половина – на облаштування та благоустрій, ще половина – на закупівлю обладнання і підготовку приміщень. Тепер за 40 хвилин можна отримати послуги щодо зняття чи поставлення та облік транспортних засобів, якщо з авто немає проблем. Так ми розвантажуємо і регіональний сервісний центр”, – розповів “Вінниця.info” міський голова Сергій Моргунов.

Такий центр – перший в Україні. Зроблений за прикладом Польщі, де муніципалітети надають відповідні послуги. Працюватимуть спільно з МВС.

“Ми підтримуємо це рішення. Все буде відкрито, прозоро, люди будуть задоволені. На вході людина отримує талончик з номером у черзі, а потім працівник надає послуги. Не потрібні додаткова черга чи спілкування з посередником. Усе відбувається відкрито і чесно”, – сказав начальник головного управління Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос.

Для реалізації цього проекту 30 травня 2016 року між виконкомом міської ради та Регіональним сервісним центром МВС у Вінницькій області укладена угода про співпрацю у сфері надання адміністративних послуг. Згідно з нею виконком міської ради взяв на себе зобов’язання забезпечити відповідність матеріально-технічної бази та інфраструктури центру.

За два тижні роботи сервісного центру в тестовому режимі зареєстровані 264 автівки, укладені 129 договорів купівлі-продажу транспортних засобів та видані 59 посвідчень водія після іспитів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...