“Фізичне насилля, погрози”: в Коломиї вибухнула релігійна війна

На Івано-Франківщині в місті Коломия спалахнула релігійна війна, передає Корупція.Інфо

Між собою борються єпархія Української Православної Церкви та представники греко-католицької церкви.

Сьогодні, 22 жовтня, УПЦ опублікувала ролик, на кадрах якого видно, що греко-католики заблокували вхід православним віруючим в Благовіщенський храм міста Коломиї, який їм належить.

В єпархії відзначили, що на місці події був присутній особисто капелан УГКЦ Микола Мединський, який брав участь у побитті віруючих з УПЦ – останні хотіли провести молебень в своєму храмі.

Відзначимо, скандал навколо Благовіщенського храму, судячи з публікацій у ЗМІ, спалахнув давно. Так, 19 жовтня УПЦ повідомила про захоплення їхнього храму. Нібито представники УГКЦ просто зрізали замки і захопили Свято-Благовіщенський храм. Крім того, Івано-Франківська єпархія УПЦ публікувала ролик, в якому говорилося, що греко-католицькі священики застосовували проти парафіянок Благовіщенського храму фізичне насильство, ображали і погрожували.

«Сьогоднішні події в Коломиї біля храму Благовіщення ще раз переконливо показали, що рускій мір тут не приживеться. Московський Патріархат не буде господарем на нашій землі, политій кров’ю Героїв національно-визвольної боротьби », – коментував Михайло Дзюба, капелан «Чорної Сотні», координатор військових капеланів Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.