“Люди б’ють на сполох”Прояви диявола чи нещасне кохання? У маленькому місті на Вінничині повісилися троє підлітків

Місцеві жителі впевнені, що це “прояв діянь диявола”, проте поліція запевняє, що батьки вчасно не пояснили та не догледіли за дітьми. 

 

У невеличкому місті Погребище Вінницької області менше ніж за місяць сталося одразу три самогубства підлітків. Місцеві жителі б’ють на сполох, не випускають дітей з дому та вважають, що все це прояви диявола.

ТСН.ua зв’язався з поліцією, знайомими та друзями підлітків та місцевою мешканкою Погребища Надією, яка розповіла, що люди у місті дійсно налякані і для такого невеликого населеного пункту це велика трагедія.

Що відомо про самогубців

Влад Марнопольський 17 вересня пішов з дому і в ніч проти 18 вересня скоїв самогубство. Хлопцю було лише 17 років, він навчався у медичному училищі та мав стати лікарем, як і його батьки. Мати Влада працює у місцевій полікліниці стоматологом.

За словами начальника Погребищенського вiддiлення полiцiї Володимира Гавриша, кримінальне провадження щодо Марнопольського було закрите, оскільки було встановлено, що самогубство він скоїв сам.

“Ніхто йому не допомагав та інші версії не були підтверджені. Схилення його до скоєння самогубства не підтвердилося. Предсмертної записки також не було виявлено”, – зазначили у поліції.

Начальник поліції розповів, що Влад був у гостях у друзів, потім прийшов додому, мати його бачила і вони спілкувалися. Ніяких тілесних ушкоджень у нього не було. Він ліг спати, а перед цим ще сказав, що у нього зранку є якісь плани. Вже зранку мати прокинулася і побачила відкриті двері надвір, оскільки хлопець займався спортом, вона подумала, що син пішов на перекладину. Але виявилося, що то був суїцид. Хлопець повісився на турніку у дворі.

“Було виявлено у нього у крові 1,4 проміле алкоголю. Коли вони відпочивали з друзями, то він вживав спиртні напої, але коли вони спілкувалися з матір’ю, то вона зазначила, що син був нормальний та адекватний – це з її слів”, – додав Гавриш.

Влад був відмінником у медичному коледжі. Якщо говорити про його спілкування з друзями, то у нього не було жодних конфліктів та бійок.

“Це такий вік та період, що, можливо, там щось з дівчатами відбувалося і це стало причиною. У коледжі з вихователями та з матір’ю ми переспілкувалися і ніхто нічого не може сказати”, – розповіли у поліції.

Підтвердили факт, що у Марнопольського вдома було ще знайдено дві мотузки з зашморгами та вузлами. Слідство вважає, що він просто тренувався в’язати вузли перед самогубством.

Варто зазначити, що Марнопольський був підписаний у Мережі на різні групи з негативним контентом, який і міг наштовхнути підлітка на смерть.

“Одна з них (група – ред.) була підписана якимись ієрогліфами, то в ній були різного роду повідомлення негативного впливу, наприклад, демонологія, окультизм та інше. Для дитини нічого хорошого у тих групах не було. Якщо говорити про всі такі пабліки, то тільки розпочинався “Синій кит”, ми по всіх закладах провели заняття, переговорили з вихователями і т. д. Батьки то дивилися телефони і соцмережі, проте, на цих нових сучасних телефонах нічого не можливо побачити. З іншого боку, коли ми проводимо такі заняття, то робимо свого роду рекламу цим паблікам. Тому що, дитина, котра ніколи про таке не чула, їй стане цікаво, та вона туди зайде”, – додав Гавриш.

За його словами, у Марнопольського не було таких груп, під впливом яких він міг би таке зробити. Проте, ТСН.ua знайшов групи, про які розповіли у поліції. Більшість з повідомлень носили суїцидальний характер, на багатьох світлинах були зображені кров, вбивства, диявол, повішення на дереві, сатанинська біблія і подібне.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.