Міносвіти заборонило підручник з російської мови

Навчальний посібник з російської мови для 3-го класу (автора М. В. Коченгиної) буде вилучено з використання у загальноосвітніх навчальних закладах
Про це повідомляє Міністерство освіти України.

shkola1-800x484

“Комісія з педагогіки та методики початкового навчання МОН скасувала гриф “Схвалено для використання у загальноосвітніх закладах” навчальному посібнику “Русский язык. 3 класс: отрывные карточки: к учеб. Е. И. Самоновой, В. И. Стативки, Т. В. Поляковой” (автор Коченгина М. В.), що був надрукований видавництвом “Ранок” у січні 2014 року”, – йдеться у повідомленні.

Відповідний лист про заборону використання цього посібника у навчально-виховному процесі уже розіслано обласним органам управління освіти, ректорам/директорам інститутів та академій післядипломної педагогічної освіти, директорам науково-методичних центрів і завідувачам методичних кабінетів.

Інститут модернізації змісту освіти повідомляє, що видавництвом “Ранок” уже вилучено зазначений посібник з продажу.

Крім того, Інститут модернізації змісту освіти повторно звернувся до обласних органів управління освіти, ректорів/директорів інститутів та академій післядипломної педагогічної освіти, директорів науково-методичних центрів і завідувачів методичних кабінетів з вимогою замінити текстові матеріали вправи 19 на с. 10 у шкільних підручниках “Русский язык: учеб. для 3-го кл. общеобразоват. учеб. заведений с обучением на укр. яз. / Е. И. Самонова, В. И. Стативка, Т. М. Полякова”, що містять інформацію про державні символи Росії.

Відповідний фрагмент виправленої сторінки був надрукований видавництвом “Генеза” у 2014 р. та надісланий до регіональних книжкових баз.

джерело http://intermarium.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...