П’яного священика, який 3бuв пенсіонерку, відсторонили від служби

У Pociї 26 жовтня п’яний священик за кермом автомобіля Nissan Primera збuв 55-річну велосипедистку.

Інцидент трапився в Шуї Івановської області. Постраждалу доставили до лікарні, у неї травми голови, передає радіо “Говорит Мocква” з посиланням на прес-секретаря Кінешемской єпархії Андрія Єфанова.

За словами Єфанова, настоятель Предтечінського храму села Парська ієромонах Протолеон (Білозерцев) випив склянку вина і сів за кермо свого автомобіля. Священик, за його словами, думав, що протверезів.

“Експертиза показала 0,5 проміле. Він випивав в цей день. Але він просто думав, що сп’яніння пройшло. Звичайно, він розуміє свою провину. Приїхав у гості в Шую, йому запропонували випити келих вина.

Пройшов якийсь час, він вже не відчував себе напідпитку. За словами батька Протолеона, жінка несподівано виїхала з прилеглої території на проїжджу частину в темний час доби”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що настоятель просив вибачення у потерпілої жінки.

“Він був у лікарні. Вона була без свідомості в той момент. Завтра у нас благочинний у Родніковському окрузі разом з батьком Протолеоном ще раз поїдуть туди. Він був у родичів потерпілої. Перепрошував, пропонував надати допомогу фінансову в лікуванні”, – зазначають.

Андрій Єфанов запевнив, що у священика була хороша репутація.

“Взагалі, про нього у нас дуже хороші відгуки. Він зарекомендував себе дуже добре. Просто ось він випив келих вина і не розрахував. Він розуміє, що він винен і не виправдовує себе ні в якій мірі. Він готовий понести покарання”, – додають у повідомленні.

Наразі правоохоронці склали декілька адміністративних протоколів. Рішення про відсторонення прийняв єпископ Іларіон. Міра буде діяти до тих пір, поки не закінчиться судовий розгляд.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.