Ці хлопці просто вийшли на шосе і власноруч намалювали зебру – ефект був миттєвим

Безпека понад усе.

Правила дорожнього руху, знаки, покажчики — все це дуже нудно і важко запам’ятати багатьом людям, які тільки збираються сісти за кермо, передає Ukr.Media.

Але це дуже важливі, просто життєво необхідні речі. Адже від знання правил поведінки на дорозі залежить безпека водія, пасажирів автомобіля, а також пішоходів.

Для того щоб підвищити рівень організованості дорожнього руху, в невеликому містечку Ісландії провели дивний експеримент. Всі захоплюються 3D-зображення, які стали трендом останніх років і прикрашають заасфальтовані площі, паркові доріжки і фасади великих будинків, це вже новий напрямок в образотворчому мистецтві.

Уряд острівної держави вирішило застосувати напрацювання художників для створення бсолютно практичних і корисних речей.

Так з’явилася 3D-зебра. Абсолютно звичайний перехід, смужки якого ми звикли бачити в будь-якій країні, перетворився на арт-об’єкт. Оптична ілюзія змушує автомобілі, які летять на великій швидкості, зменшити хід. І діє вона набагато ефективніше лежачого і навіть справжнього поліцейського. Ще б, інстинкт самозбереження — потужна штука. І в цьому випадку він включається миттєво.

Пішоходам таке нововведення подобається. Переходячи дорогу наче спеціально створеним для них піднесення, вони відчувають себе захищеними.

Деякі бояться ступати на перехід. Адже намальовані білі бруси зебри наче висять у повітрі. Потрібно придивитися, щоб зрозуміти, що все це майстерно втілена в життя обманка.

Концепція дорожньої розмітки, застосована в Ісландії, не нова. У минулому році в Індії було зроблено щось подібне. Але на більш примітивному рівні і на ділянці руху з меншим трафіком. Тим не менш нововведення припало до душі багатьом, так як повністю відповідало покладеним на нього очікуванням.

Сьогодні, коли світ рухається з шаленою швидкістю і транспортні засоби разом з ним, буває дуже важко зупинитися. Тому такі дієві через свою нестандартність заходи припадають дуже до речі. Можливо, в майбутньому вони одержать широке поширення, стануть звичними всім, а ця пішохідна зебра заслужить звання найкращого переходу. А поки цей спосіб відмінно працює!

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.