“Тільки два преперати лікують грип і ГРВІ”: У МОЗ склали цілий список непотрібних ліків

Медики склали цілий список непотрібних ліків, передає Корупція.Інфо

У МОЗ уклали перелік ліків, які не рекомендовані до вживання при захворюваннях на грип та ГРВІ. До нього потрапили антибіотики, сиропи від кашлю, вітаміни та рослинні препарати, йдеться в сюжеті ТСН

В аптеках пояснюють, що з настанням холодів у них зростає попит на інтерферони та противірусні препарати, причому люди купують не лише, коли дійсно хворіють, а й для нібито профілактики чи про запас. Для тих, хто вважає імуномодулятори рішенням проблеми сезонних хвороб, список міністерства буде поганою новиною. Фахівці МОЗ твердять, що такі ліки ніяк допомогти не можуть.

«Мало того, що їх ефективність не доведена, вони ще шкодять здоров’ю», – попереджає дитячий інфекціоніст Федір Лапій.

Керівник відомства Уляна Супрун пояснила, що антибіотики не потрібні, бо вірусів вони не вбивають, а з-поміж противірусних препаратів лише два відповідають критеріям – це “Озельтамівір” та “Занамівір”. Замість усіх інших медики радять контроль температури та інтенсивне пиття, особливо чай із малиною чи лимоном, споживання корисної їжі, а в разі появи загрозливих симптомів – звернення до лікарів. Однак найкращим способом вберегтися від грипу лишається вакцинація.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.