Ченці врятували ведмедя, якого покинули через опухлий велетенський язик

Браконьєри кинули ведмедя, у якого була інфекція. Через неї у хижака сильно опух язик.
Ченці М’янми врятували тварину, зробивши йому операцію.

Китайські браконьєри хотіли продати ведмедя на прізвисько Ніан Хту (що означає “яскравий”) і його брата на чорному ринку. Але Яскравий підчепив інфекцію, через яку його язик розпух, висолопився і був схожий на гігантську пухлину.

Покинутого хижака прихистили монахи з М’янми. Для лікування вони запросили ветеринарів, які відразу зрозуміли, що інфекція була занесена малярійними комарами. Вони провели операцію, але вона не принесла очікуваних результатів.

Пухлина продовжувала збільшуватися: язик ведмедя став ще більше і вже діставав до землі. Тоді лікарі зважилися на ампутацію заради порятунку життя хижака.

Ця кардинальна міра допомогла. Ніан Хту тепер швидко одужує. Хізер Бекон з Единбурзької королівської школи ветеринарних досліджень відзначив важливість операції, як вклад у світовий розвиток медицини.

 

Хізер Бекон каже:

«Завдяки ентузіазму та співчуття всіх, хто бере участь в цьому унікальному проекті, ми змогли добитися відчутного поліпшення якості життя Ніана Хту і сподіваємося продовжити нашу роботу в М’янмі заради поліпшення добробуту тварин і ветеринарії».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.