Жителям Калинівки після вuбyxiв пропонують жити в сараях. Компенсацій не буде!

Заступник голови Каліновскої міської ради Олександр Щев заявив, що з моменту вuбyхiв на військових складах в Калинівці пройшло трохи більше місяця, однак пoстрaждauм досі не виплатили компенсацію, пише “Вести“.

«Я навіть колегам в Балаклею дзвонив, вони до сих пір нічого не можуть добитися. Тому вирішили, що допоможемо людям самі, грошей в бюджеті немає, і коли їх дочекаємося, невідомо. Дійшло до того, що в сусідньому селі людей, яким хату там дали, тепер потихеньку виселяють! Тому що за неї так держава і не розрахувалася», – зазначив він.

Потерпілий Дмитро Зоря вважає малоймовірним те, що чиновникам вдасться виділити кошти в обіцяний термін.

«Спочатку сказали, що на місці згoрiлoго будинку можна побудувати такий же новий. Однак гроші на нього, згідно із законом, повинні бути виділені до 25 грудня. До цього часу потрібно зробити усі прорахунки та проект. Явно не встигнуть. Переговори про виділення квартири в новобудові не дали результатів. У Калинівці будинки не будують, а в інших місцях не хочуть зв’язуватися з бюджетними грошима – невідомо, коли їх виділять», – підкреслив він.

Зоря уточнив, що чиновники оцінюють будинки потерпілих нижче ринкової вартості.

«Знищений будинок оцінили в 10 тис. грн/кв. м, хоча ринкова ціна – близько 16 тис. грн/кв. За такі гроші в Калинівці можна тільки сарай купити», – підкреслив він.

Нагадаємо, що в місті Калинівка Вінницької області відбулося зaгopяння складів з бoєпрuпaсaми, в зв’язку з чим почалася термінова евакуація місцевих жителів. Трaгeдiя сталася 26 вересня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.