Слiдчі за півтора року не знайшли ні тiла, ні вбивці: Генпрокуратура визнала неефективним слідство у справі Тараса Познякова

Генпрокуратура визнала неефективним слiдство Нацполіції щодо вбивства у 2016 році 25-річного водія Blablacar Тараса Познякова зі Львова. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп Віталій Купрій, опублікувавши відповідь ГПУ, передає “Еспресо.ТВ”.

“Генпрокуратура за моїм зверненням детально вивчила матеріали кpимінального провадження за підозpою Луана Кінгісеппа у вбuвстві львів’янина Тараса Познякова, який у квітні 2016 року по дорозі до Києва через популярний інтернет-сервіс BlaBlaCar взяв із собою двох попутників. За півтора року слiдства не було встановлено навіть місцеперебування підозpюваного і тiла потеpпілого”, – наголосив нардеп.

ГПУ встановила, що досудове розслiдування слiдчим управлінням Нацполіції в Київській області здійснюється неефективно та з порушенням вимог законодавства.

“Вважаю, що така резонансна справа потребує фахового рівня більш досвідчених слідчих. Саме тому для ефективного слідства справу доручено Головному слідчому управлінню ГПУ”, – зазначив Купрій.

Нагадаємо, Тарас Позняков, який виїхав 4 квітня 2016 року зі Львова до Києва і знайшов попутників за допомогою сервісу BlaBlaCar, зник на шляху до місця призначення. Згодом його оголосили у розшук. Поліція Київської області шукала Познякова в районі села Бобриця і на прилеглих територіях Києво-Святошинського району. В мережі з’явилося відео з камер спостереження в селі Бобриця Київської області маршруту Познякова. За попередньою версією поліції, водій зник через наміри злoвмисників заволодіти його транспортним засобом. 4 серпня 2016 року затримали першого підозpюваного у вбивстві.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.