Чому і як часто сіамські близнюки народжуються на нашій планеті?

В Індії народилася дитина з двома головами.

В Індії на території штату Амбайогай народилися сіамські близнюки, що мають загальні кінцівки і одне тулуб, передає Ukr.Media. Тільки дві голови. Дихати самостійно у дітей не вийшло, і для них встановили штучну вентиляцію. Це, однак, не допомогло. Всі спроби медиків з розділення малюків провалилися, і вони померли вже через добу. В цілому, в Індії досить часто з’являються сіамські близнюки, якщо судити за повідомленнями преси.

Хто це взагалі такі? Сіамськими називають однояйцевих близнюків, яким не вдалося повністю розділитися, коли проходив ембріональний період розвитку. У них обов’язково загальна якась частина тіла або декілька внутрішніх органів. За звичайних обставин час ділення заплідненої яйцеклітини – через шість днів після того, як відбулося зачаття. У випадку з сіамськими близнюками терміни переносяться в півтора рази. До того часу клітини вже сформувалися, так що повністю розділити дітей в утробі стає не можливо. Народжуються такі діти приблизно 1 раз на 200 тисяч. Значна частина з них помирають незабаром після народження або вже з’являються на світ не живими.

За інформацією медиків, найбільше серед сіамських близнюків-дівчаток. З якої причини відбувається дана мутація? Єдиної думки немає, проводити дослідження, ясна річ, украй складно. Деякі вчені вважають, що вся справа в генетичній збої, інші заявляють, що впливає навколишнє середовище, треті звинувачують ряд токсичних факторів, четверті рекомендують уважніше ставитися до ліків – можливо, зустрічається настільки дивне побічна дія для конкретної персони. Є й такі, які бачать біду в психології – стан нервової системи здатний видати такий оригінальний «код» і для того, як веде себе яйцеклітина.

Як вже зазначалося, сіамські близнюки не часто виживають. Їх можуть спробувати розділити, а можуть і залишити такими. І у першого, і другого варіанта є величезні ризики, і немає шансів, що такі діти при будь-якому випадку стовідсотково зможуть залишатися на цьому світі. Відомо про окремих операціях, коли малюків вдавалося врятувати. Наприклад, у жовтні в державній клініці Нью-Делі, Індія, лікарі протягом 16 годин намагалися розділити близнюків, які зрослися голови. Над цим працювала команда з 30 чоловік.

Малюкам до того часу вже було два роки. Операція вийшла «кривавої» – 3,5 літра було втрачено, довелося робити переливання. Безпосередньо після поділу протягом п’яти годин медики ще й відповідним чином закривали отвір на черепі кожної дитини.

У тому ж місяці в місті Газу, що на території Палестини, народилися сіамські близнюки жіночої статі, у яких були окремі голова і легкі, але зрослися живіт і таз. Лікарі сумнівалися, що діти виживуть – у всякому разі, в місцевих умовах, оскільки є проблеми з обладнанням, і з фахівцями. Їх збиралися перевозити в Сполучені Штати або Саудівську Аравію, щоб спробувати розділити. Наскільки успішно це пройшло, не повідомляється.

У вересні цього року була інформація про сіамських близнюків в Індії, у яких загальні живіт і геніталії. Медики не змогли визначити, якого вони статі. Було прийнято рішення спробувати роз’єднати дітей, хоча це вкрай складно, тому що навіть пуповина загальна. Для цього близнюків відправили в клініку Нью-Делі. Вийшло провести операцію, не відомо.

У кінці серпня з’явилася інформація про сіамських близнюків, народжених у місті Бергамо, Італія. У дітей виявилась загальною черевна порожнина, вони почували себе непогано. Новонароджених помістили в спеціальну термічну колиска. Більш докладні відомості місцеві ЗМІ не стали розголошувати у зв’язку з проханням батьків дивних малюків.

Влітку минулого року зафіксований ще один випадок з сіамськими близнюками, знову в Індії. У дітей з’єднання починалося від талії. Тобто, одна пара ніг на двох, а також частину тулуба. Руки, голова і інше розділені. Характерно, що вони різної статі. У всякому разі, геніталії не з’єднані, і за них зрозуміло, що є дівчинка і хлопчик. Це унікальний випадок, так як найчастіше підлога у сіамських близнюків один. Що було далі з дітьми, відомостей немає. Це лише частина випадків, що стосуються народження сіамських близнюків.

Деякі з них навіть проживають досить довге життя, будучи з’єднаними весь час. Цікаво, що в квітні дві дівчинки, сполучені частиною ребер, кровоносної, травної та репродуктивною системою, відмовилися йти на операцію, яка могла б їх розділити. Близнюкам 16 років, вони в даний час проживають в Сполучених Штатах, хоча народилися на території Мексики. У США їх перевезла сім’я, сподіваючись, що тут допоможуть з виживанням. Коли дівчатка з’явилися на світ, медики давали їм три дні. Однак близнюки досі живуть і відчувають себе цілком добре. Вони не хочуть ділитися, стверджуючи, що дуже один одного люблять. Крім того, дівчата зазначають, що краще вже спробують жити так, як є, оскільки є великий ризик померти під час операції. Цікаво, що близнюки живуть цілком повноцінним життям, вони добре вчаться, їх підтримують друзі та близькі люди.

Буває так, що деякі з такою аномалією здатні навіть заводити сім’ю. Відомо щонайменше про двох таких випадках. Щоправда, поступово з роками близнюкам, вижив незважаючи на прогнози, стає досить складно – в тому числі і через психології. Зрощення частиною тіла зовсім не означає схожість за характерами. Цікаво, що якщо помирає один із близнюків, то другий також довго не проживає. Максимум, смерть настає через кілька днів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.